یکی از شایع ترین رفتار ها قهر کودکان است که برای بر آوردن خواسته هایشان این کار را انجام می دهند و اگر پدر و مادر نسبت به این رفتار واکنش مناسبی نشان ندهند کودک به این کار عادت می کند. ما در این مقاله چگونگی داشتن رفتار مناسب با کودک را برایتان بیان خواهیم کرد.کارهایی که در هنگام قهر کردن کودکان باید انجام داد.قهر یک رفتار اجتنابی و آموزشی در کودک محسوب می شود که آن را از پدر،مادر و یا افراد دیگر می آموزد و قصد دارد با انجام این رفتار بر دیگران تسلط پیدا کند. اما اگر در مقابل قهر کودکتان خواسته های او را برآورده کنید او در می یابد که نتیجه قهر کردن برآورده شدن خواسته هایش است و سعی می کند در موارد دیگر نیز این کار را انجام دهد.کارهایی که در هنگام قهر کردن کودکان باید انجام داد.
بهترین عکس العملی که می توانید در زمان قهر کودکان انجام دهید این است که نسبت به رفتار آن ها بی تفاوت باشید تا به کودک القا شود که نظر شما به قهر کردن او تغییری نخواهد کرد و شما بر سر حرفتان باقی خواهید ماند.سعی کنید که در مقابل این رفتار فرزندتان جپه نگیرید و عصبانی نیز نشوید و مانند هر روز به امورات روزمره خود رسیدگی کنید تا طوری وانمود شود که شما نمی دانید کودکتان قهر کرده است.
یا می توانید به کودکتان بگویید که هر وقت زمان قهرش تمام شد می تواند به جمع خانواده برگردد با این حرف کودک متوجه خواهد شد که قهر او هیچ نتیجه ای ندارد و بایبستی به خواسته ی شما عمل کند.یکی از راه های مناسب در هنگام قهر کودکان این است که یکی از والدین با کودک قهر و دیگری واسط آشتی میان آن دو باشد و شرط و شروط لازم برای کودک بگذارد اینگونه کودک متوجه خواهد شد که رفتارش زشت و ناپسند بوده و باعث ناراحتی افراد شده و موجب می شود تا کودک دفعه فعد چنین حرکتی را انجام ندهد.
برای انتخاب بهترین راه ها در حل قهر کودکان پی بردن به دلایل قهر آن هاست و بایستی والدین در صورت مشاهده مکرر این رفتار از سوی کودک آن را جدی بگیرند و برای حل آن تلاش کنند در غیر این صورت ممکن است به صورت یک رفتار دائمی در کودک ثبیت شود.
البته لازم به ذکر که بگوییم در بیشتر مواقع رفتارهایی که از کودک سر می زند ریشه در رفتار های والدین آن کودک و یا اطرافیان دارد. برخی از پدر و مادرها به جای صحبت با یکدیگر و حل مشکلات به مشاجره و قهر می پردازند و همین سبب می شود تا کودک نیز از آن ها الگو برداری کند و در دفعات بعد این کار را انجام دهد. اما برای پیشگیری از بروز قهر کودکان والدین بایستی مراقب طرز رفتار و حتی کلام خود در حضور کودک باشند.
یکی از دلایل دیگری که منجر به بروز قهر در کودکان می شود عدم توجه والدین به کودک مثل محبت نکردن،بر طرف کردن نیاز های معقول او و…است که اگر از سوی پدر و مادر رفع نشود کودک این راه را برای اعلام اعتراض خود انتخاب می کند. والدین در چنین شرایطی بایستی زمانی را به کودک خود اختصاص دهند و در طول روز ارتباط کلامی و غیر کلامی با او برقرار کنند.
تلاش کنید کودک خود را سرزنش نکنید و به او یاد آوری کنید که رفتار او،رفتار بسیار بدی است و باعث می شود دوستانش از او دوری کنند.از خوبی های فرزند خود، با او سخن بگویید و به هیچ وجه به نقاط منفی اشاره نکنید.در صورت اینکه خواسته فرزند شما نابجا است،با قاطعیت به آن پاسخ منفی بدهید.
تلاش کنید با ایجاد فضای مثبت در محیط خانه،از شدت ناراحتی کودک خود بکاهید و آن را به انجام فعالیت های مثبت مانند کمک به والدین در کارهای خانه،دعوت کنید.اگر کودک از رفتار قهر آمیز خود دست بر نداشت،شما نیز بر چیزی که می دانید درست است پافشاری کنید و تسلیم حرف او نشوید.
یکی از کار های اشتباهی که والدین در هنگام قهر کردن کودکان انجام می دهند،قهر کردن متقابل با آنها است؛به گونه ای که حتی اگر کودکان از کار خود پشیمان شوند،والدین آنها را تحویل نمی گیرند.این امر بسیار بر سلامت روان کودکان تاثیر دارد و روشی است که به هیچ وجه برای جلوگیری از قهر کودکان، توصیه نمی شود.